Aktuellt

Bröstcancerrapporten 2021

I och med att allt fler överlever sin bröstcancer blir frågor om livskvalitet och kroppsuppfattning viktigare. Årets Bröstcancerrapport har tema bröstrekonstruktion, och rätten att få det bortopererade bröstet återskapat för den som vill.

04 oktober 2021

Inför höstens Rosa Oktober

Under rosa oktober säljer vi traditionsenligt det rosa bandet som blivit en symbol för kampen mot bröstcancer och som även är ett solidaritetstecken med bröstcancerbehandlade. Rosa bandet står för ökad medvetenhet och kunskap om cancer. Under årets rosa oktober kommer ytterligare en aktivitet som benämns ’Rösten för brösten’. Vi behöver därför redan nu din hjälp med kreativa inslag i det slöjdarbete som vi ska dekorera vår stad med. Detta kallas garngrafitti och du ser här nedan hur det kan se ut.

06 juli 2021

Skicka ett klämmogram

Tidig upptäckt räddar liv Pausad screening och risk för covid-smitta medförde att färre kvinnor deltog i mammografiprogrammet 2020. Det har lett till att antalet kvinnor med oupptäckt bröstcancer har ökat. Därför vill vi påminna om vikten av tidig upptäckt och självundersökning av brösten. Hjälp oss sprida livsviktig kunskap!

10 mars 2021

Bröstcancer och covid-vaccination

Påverkar cytostatikabehandling effekten av vaccination mot covid-19? Vem ser till att jag får min vaccination? Det är många som hör av sig till Bröstcancerförbundet med frågor om bröstcancer och vaccination mot covid-19. Därför har man intervjuat den erfarne onkologen Johan Ahlgren om vad som gäller. Klicka för att komma till länken.

10 mars 2021

Prenumerera på lotter från Folkspel

Det finns möjlighet att köpa Sverigelotter direkt av oss! Tillsammans med Folkspel, som driver Sverigelotten och Bingolotto, kommer här en möjlighet att prenumerera och samtidigt ge in intäkt till föreningen. Genom att bli prenumerant på Sverigelotten eller Bingolotto kan du välja att stödja vår förening som – utöver ordinarie behållning – får 200 kronor extra i bonus för din kärleksfulla handling till vår förening. Blir du prenumerant på någon av dessa erbjudanden så kan du vinna fantastiska vinster, men det blir också en stunds spänning och söndagsunderhållning på TV4 och för oss i föreningen en välbehövlig intäkt. Bli prenumerant idag – för vår förening och vår viktiga sak! Klicka här för mer info och för länk till prenumeration

02 april 2020

Hittaut Promenader

Det finns forskning som stödjer vikten av fysisk aktivitet när man har cancer och genomgår behandling, eftersom biverkningar av behandlingen och det allmänna välbefinnandet kan påverkas på ett positivt sätt av motion. Därför anser Olivia Medelpad att Hittaut är ett utmärkt friskvårdsprojekt som passar våra medlemmars behov. Du får även möjlighet att upptäcka platser som du kanske inte har sett förut i vår fina stad och dessutom i gemenskap med andra. Att orienteringspromenera tillsammans är ett av flera sätt för Olivia Medelpad att uppfylla vårt medlemslöfte att ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Klicka för mer info,

01 september 2019