Jag förstår

#bekämpabröstcancer

Färga sociala medier rosa för alla som drabbats av bröstcancer!

26 september 2020

Månadens medlem Bröstcancerförbundet

Vi hyllar Marianne Andersson som är månadens medlem i augusti!

17 augusti 2020

Ordförandens sommarhälsning

Läs ordförandens sommarhälsning här

24 juni 2020

Prenumerera på lotter från Folkspel

Bästa medlem, Tillsammans ska vi ta oss igenom det som drabbat vårt samhälle. Tillsammans ska vi gå stärkta ur det här. När vi inte ses finns inte möjlighet att direkt av oss köpa våra Sverigelotter. Tillsammans med Folkspel, som driver Sverigelotten och Bingolotto, kommer här en möjlighet att prenumerera och samtidigt ge in intäkt till föreningen. Genom att bli prenumerant på Sverigelotten eller Bingolotto kan du välja att stödja vår förening som – utöver ordinarie behållning – får 200 kronor extra i bonus för din kärleksfulla handling till vår förening. Blir du prenumerant på någon av dessa erbjudanden så kan du vinna fantastiska vinster, men det blir också en stunds spänning och söndagsunderhållning (TV4, 18.00) och för oss i föreningen en välbehövlig intäkt. Bli prenumerant idag – för vår förening och vår viktiga sak! Klicka här för mer info och för länk till prenumeration

02 april 2020

Årsmöte

Onsdagen den 25 mars höll Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad årsmöte - på ett annat sätt än det var tänkt och planerat. Det skedde via Skype/telefon med enbart de stadgeenliga punkterna men fungerade bättre än förväntat. Några använde dator och kunde även se de i förväg utskickade dokumenten på skärm och andra använde telefon och hade dokumenten tillgängliga utskrivna. En punkt var uppdatering av kriterierna för gåvokontot, så de som känner sig berörda av detta kan gå in under "Om oss" / gåvokontot och läsa där. Även om det inte blev som tänkt med föreläsning, förtäring o s v så kunde det fåtal som anslöt sig komma till tals. Verksamhetsberättelse och årsmötesprotokoll kommer läggas upp på hemsidan när protokollet är justerat.

29 mars 2020

Information i virustider

Klicka här för information om hur vi hanterar det uppkomna läget.

18 mars 2020

God fortsättning 2020!

Vi tackar alla medlemmar, anhöriga, volontärer och de som stöttat föreningen under 2019 och hälsar alla välkomna till 2020. Styrelsen / Marica, Mona, Lena, Camilla, Anna, Helena, Marianne

21 december 2019

Hittaut Promenader

Det finns forskning som stödjer vikten av fysisk aktivitet när man har cancer och genomgår behandling, eftersom biverkningar av behandlingen och det allmänna välbefinnandet kan påverkas på ett positivt sätt av motion. Därför anser Olivia Medelpad att Hittaut är ett utmärkt friskvårdsprojekt som passar våra medlemmars behov. Du får även möjlighet att upptäcka platser som du kanske inte har sett förut i vår fina stad och dessutom i gemenskap med andra. Att orienteringspromenera tillsammans är ett av flera sätt för Olivia Medelpad att uppfylla vårt medlemslöfte att ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Klicka för mer info,

01 september 2019

Rosa oktober

Snart målar vi världen rosa igen. Kära medlem - vi behöver din hjälp! Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad kommer finnas på flera platser i Sundsvall under oktober. Vi har rosa band och andra produkter till förmån för Bröstcancerförbundet, informerar bl a om vikten av prevention samt vår lokala förening. Vi hoppas på just DIN hjälp med detta. Det kan vara en vardag (sjukhusentrén) eller lördagar (i huvudsak i Birsta). Hör av dig till styrelsen, om du kan ge några timmar av din tid, via e-post medelpad@brostcancerforbundet.se. Datum och platser är inte bokade än, vi lägger upp dem här så snart det är klart. Har du meddelat intresse för att delta i detta viktiga arbete får du direkt information via e-post.

12 augusti 2019

Hitta Ut

Hitta ut - ett samarbete mellan Bröstcancerförbundet/ Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad och SOK /Sundsvalls orienteringsklubb. Prova på-kväll hölls på Norra Berget 19 juni. För dig som vill ut i naturen och lära känna ny miljö - klicka här för att komma till länk /mer infol

20 juni 2019

Tjejkväll hos Dormys Sundsvall

16 maj var det tjejkväll hos Dormy Golfvaruhus i Sundsvall. Ca 140 kvinnor hade mött upp, fick information om Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad och kunde handla rabatterat. Ordförande Marica gav information och intresserade kunde få svar på egna frågor. Eventet var ett samarbete mellan Bröstcancerförbundet och Dormy Golfvaruhus.

03 juni 2019

Breast Health Day 15 oktober

Breast Health Day - vårt Zumba-event finns med på Europa Donnas lista över aktiviteter 15 oktober.

27 december 2018

BröstHälsoDagen 15 oktober

Zumba - för att uppmärksamma vikten av rörelse och motion - BreastHealthDay - Brösthälsodagen 15 oktober 2018. Kvinnor, flickor och en o annan man samlades för zumba- och afroaerobicspass i Engelska Skolans gymnastiksal. Glädje och samvaro! Behållningen från kvällen doneradess till Bröstcancerfonden - nästan 10 000 kronor!

20 september 2018

Oktoberkampanjen

Nu målar vi världen rosa igen. Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad står runt om i Sundsvall under oktober för att sälja produkter till förmån för Bröstcancerfonden och våra lokala föreningsaktiviteter samt informerar om vår verksamhet för allmänheten och värvar medlemmar.

23 augusti 2018